Jak pečovat o nehty v zimě

10.01.2014 10:11

V nadcházejícím podzimním a zimním období nás ve studiích a salonech čeká o něco větší práce a úsilí v péči o přírodní nehty. S klesající teplotou klesá i dokonalé prokrvení špiček prstů a k nehtům se dostává o něco méně výživy a hydratace než by mělo.

 

 

 

 

Je nutná ochrana nehtové ploténky před vysoušením?

 

Nehtové ploténky jsou kožní útvary, které, na rozdíl od vlasů, nejsou schopny v sobě udržet vodu a obsahují minimum tuku a olejů. Proto je nezbytně nutné o ně pečovat a chránit je, aby nedocházelo k vysoušení, křehnutí, lámání a štěpivosti nehtů. Jednou z metod, jak nehty udržet zdravé a krásné, je lakování.

 

 

 

 

Na kvalitě laků, které používáte, opravdu záleží

 

Dbejte na kvalitu laků a také odlakovačů. První vrstvou by měl být podlak na bázi proteinů, minerálů, vitamínů nebo výtažků z léčivých bylin. Všechny tyto extrakty a přídavky jsou zaměřeny na zpevnění a výživu nehtů. Pozor však například na vápník (kalcium), je to minerál, který je sice skvělý pro zpevnění, nehodí se však pro všechny typy nehtů.

 

Kalcium vysušuje, takže podlak na bázi vápníku používejte pouze pro nehty mastné a měkké – tzv. „dětské nehty“, nikoliv pro nehty suché a lámavé. Pro ty zvolte raději proteiny.

 

Jako druhou (případně i třetí) vrstvu nanesete barevný lak a to vše zakončíte nanesením nadlaku, který vše důkladně zafixuje a chrání před otěrem a oděrem barevnou vrstvu.

 

Při takovémto postupu prodloužíte trvanlivost nalakování Je to důležitý aspekt pro péči o nehty, neboť nebezpečím pro zdraví a kvalitu nehtových plotének je četnost odlakovávání.

 

 

 

Jak často je vhodné nehty lakovat a odlakovávat?

 

Ideální perioda pro odlakování je 7–10 dní. Přesně tak dlouho by měl lak na nehtech vydržet. 

 

Pro klientky, které k vám nechodí každý týden nebo alespoň jednou za 10 dní, si můžete připravit do nabídky prodeje podlaky s výživou, které si mohou po odstranění laku samy aplikovat v domácí péči až do další návštěvy vašeho studia.